• Torba od rafije must have ove sezone
  Posted by
     pregledati (1349)
     0komentari

  Torba od rafije must have ove sezone

  Rafia je prirodno čudo. Rafia, Rafija je rod palmi iz tropskih krajeva Afrike, sa Madagaskara, prirodno je vlakno i koristi se u izradi cipela,kapa,žica i raznih drugih projekata. 
  Samo vlakno se uzima sa doljnje strane lista. Također poznat kao Raffia Palm iz Madagaskara. 
  Iako je malo poznato Madagaskar je najveći izvoznik Rafije. Njeno stablo se može koristiti u čak 800 različitih namjena.
  Stablo je toliko vrijedno za to područje da se u Kambodži smatra nacionalnim simbolom.

  Najvažnije je da je Rafija stvorena iz održivih izvora. Listovi Rafije se uklanjaju kako bi se stvorilo drugo lišće tako da se sve iskoristi.  Unutar otoka Madagaskar palme se skupljaju duboko u šumi.
  Šarena rafija koji svi znamo počinje svoj život kao blijedo zelena boja ali nakon žetve ona se suši i postaje bež boje.
  Suhe se razvrstavaju po kategorijama. 
  Po boji
  Po duljini
  Po širini
  Po teksturi

  Nakon toga se stavljaju u" Raffija Hanks" kugle koje se onda bojaju na odgovarajuću boju.
  Proces Raffije je dugotrajan i osigurava se samo najljepša Rafija za slanje.Ovaj resurs je održiv jer strogi zakoni ograničavaju razdoblje žetve Rafije koja se može sakupljati samo od lipnja do listopada. To osigurava da biljka može ponovo rasti do svoje pune snage.Pod tako idealnim tropskim uvjetima biljke rastu velikom brzinom iako lokalni stanovnici tretiraju stablo s najvećim poštovanjem jer je to glavni doprinos njihovom gospodarstvu.

  Osim šta je jako popularna za izradu predmeta Rafija je također i korisna u vrtu budući da su prirodna vlakna vrlo nježna i izdržljiva.
  Atributi koji su povezani sa Rafijom su snažna,izdržljiva,fleksibilna ali i meka.Vlakno je izuzetno popularno i njegov rustikalni izgled daje visoku estetsku vrijednost Te može pomoći u izgledu ambalaže i vrlo je omiljena u omotima poklona.
  Rafija je ove sezone vise nego ikada TOP MZTERIJAL za izradu ljetnih torbi zato jer je vlakno rafije meko ali i te kako izdržljivo. Jednobojne haljine uz modni dodatak od rafije podsjećaju na more, ljeto, Mediteran. Čini se kao da je točno to to bio koncept modnih dizajnera kad su predložili torbe od rafije. 

  Evo nekoliko primjera predivnih torbi od rafije ovogodišnje sezone proljeće/ljeto 2018:

  Ove sezone Zara nudi nekoliko predivnih modela:

  A od visokokvalitetnih izdvajamo: 

  Vaš Ulala tim

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment: