Popis proizvoda po dobavljaču: JAMIN PUECH

Jamin Puech (izgovor: Đaman Pueć) francuski brend je umjetnost stvaranja besprijekornih ručno izrađenih torbi u kojem se kulture isprepliću i gdje stručnjaci iz cijelog svijeta rade. Godine 1989. Isabelle Puech i Benoit Jamin proučavali su modni dizajn u Parizu, stvarajući kostime za kazališta. To ih je dovelo do izrade svojih prvih originalnih torbi s elementima dalekih kultura, ostavština Isabelle-inog djetinjstva koje je provela ploveći sa svojim roditeljima od Afrike do Polinezijskih otoka.


Te godine predstavili su svoje kreacije na Međunarodnom festivalu mode i fotografije (Hyères, Cote d'Azur), najprestižnijoj konkurenciji mladih kreatora te su osvojili prvu nagradu, a Bergdorf Goodman kupio je cijelu kolekciju. Zatim su dizajnirali torbe za Chanela, Balmaina i Chloé prije pokretanja Jamin Puech 1992-e godine i otvaranja prvog butik-ateljea u Parizu.


1998 otvorili su svoj prvi butik u New Yorku a 2001 u Tokyu. Zatim 4 nova u Parizu. O Jamin puech pišu i u knjigama, poput Knjige ”Torba” od Laurence Kinga.2013 Gala časopis uvrstio je Jamin Puech u top 10 svjetskjih modnih dizajnera.


Jamin Puech je stvoren između Pariza i ostatka svijeta. Jamin puech dizajneri su neprestano putovali po svijetu u potrazi za novim oblicima, vještinama i materijalima.


Svaki je komad ručno izrađen kao umjetničko djelo i ukrašen elementima sakupljenim tijekom njihovog lova na blago: šljokice, egzotično drvo, azijske bisere, dragulje, rog, krzno ili školjke morkih puževa iz Tahitija.S vremenom je Jamin Puech uspostavio mrežu pouzdanih majstora širom svijeta, svaki sa specifičnim vještinama od stručnjaka za kožu iz Italije, majstora uvezivanja u Indiji ili rafijskim heklačima u Madagaskaru. Svaki od njih postala je dio obitelji Jamin Puech, a svaki model prolazi kroz njihove stručne ruke.


Jamin Puech torbe s vezenima poznate su po svojim izuzetnim detaljima i preciznosti, napravljene pedantnom rukom, tisućama kuglica, šljokicama i obojanim nitima. Na oblik torbe utječe pridruživanje korištenih materijala i tehnika. Puno je pokušaja potrebno kako bi se postiglo savršenstvo.


Jamin Puech kožni asortiman je u potpunosti ručno izrađen pomoću tradicionalnih metoda šivanja.


Rafia palm ili rafija je biljka koja pripada tropskoj Africi, a posebno na otoku Madagaskaru gdje se nalazi atelier Jamin Puech partnera. Rafija vlakna se zatim ekstrahira i osuši kako bi postala robusni element koji treba obojiti i oblikovati pomoću različitih tehnika kao što su tkanje ili kukičanje. Svake sezone Jamin Puech dizajneri igraju s ovim materijalom i nastavljaju otkrivati nove načine stvaranja jedinstvenih oblika i volumena za besprijekorne modele.


Svugdje nalaze inspiraciju: sjećanja iz djetinjstva, spiralni oblik školjaka, svjetlo na vodi, boje i oblike tržnice. Dizajneri okupljaju tisuću slika, materijala i tehnika. Pravila i ograničenja se ne primjenjuju.


Prekrasna, šarena, inventivna, uvijek razigrana, Jamin Puech kreacije su protuotrov homogenizacije svijeta. Jamin puech torbe pričaju priče, dodiruju svoje vlasnike, koji često razvijaju vrlo osobni odnos sa svojom Jamin Puech torbom.


Danas se Jamin Puech prodaje u Njemačkoj, Australiji, Austriji, Belgiji, Brazilu, Kanadi, Americi, južnoj i sjeveroj, Španjolskoj, Izraelu, Italiji, Turskoj, Japanu, Lebanonu, Južnoj Koreji, Tajvanu, Tajlandu i Švicarskoj.


A od sada i u Hrvatskoj samo na Ulala Paris.

po stranici
Prikazuje 1 - 12 of 15 stavki